Perşembe, Nisan 18, 2024
Ana SayfaHaberlerAkıllı TV temizleme püf noktası: Zarar vermeden temizleyin

Akıllı TV temizleme püf noktası: Zarar vermeden temizleyin

Artık her oturma odasında ve ötesinde bir akıllı TV var. Peki bu hassas cihazı zarar vermeden nasıl temizleyeceğiz? Herhangi bir zarar vermeden ve ağlamadan önce doğru adımları yazımızdan öğrenin!

1. Adım: Cihazın soğumasını bekleyin

TV açıksa, kısa devre riskini önlemek için kapatın ve fişini çekin . Cihaza soğuması için zaman verin, böylece üzerindeki her türlü “lekeyi” çok daha kolay bir şekilde çıkarabileceksiniz.

2. Adım: Çerçeveyi ve diğer plastik parçaları temizlemeye başlayın

Önce plastik kısımlardan başlayın ve bunları kuru, yumuşak, tüy bırakmayan bir bezle temizleyin. Daha fazla “inatçı” kir varsa, bezi temiz suya ek olarak az miktarda yumuşak bir deterjan da ekleyebileceğiniz bir leğene batırın . Ardından bezi iyice sıkın, çerçeveyi “geçirin” ve ardından ikinci, kuru, yumuşak bir bezle silin.

TV’nin herhangi bir yerine kesinlikle sıvı püskürtmemelisiniz, çünkü bazı damlaların TV’nin içine ve orada bulunan elektronik devrelere ulaşarak onlara zarar verme riski vardır.

Akıllı TV temizleme püf noktası: Zarar vermeden temizleyin
Akıllı TV temizleme püf noktası: Zarar vermeden temizleyin

3. Adım: Ekranın sırası

Ekranın temizlenmesi işlemin en “hassas” aşamasıdır, çünkü paneli yalnızca birçok kimyasala karşı değil, aynı zamanda çizilmelere karşı da hassas olan buğu önleyici özel bir kaplama ile kaplanmıştır. Bu nedenle, bir hata, daha sonra değiştirilmesi gereken “yanmış” piksellerin görünümü gibi panelde kalıcı hasara neden olabilir.

Bu, temizlemek için hiçbir durumda cam sıvısı veya diğer yaygın temizleyicilerin yanı sıra mutfak kağıdı, sünger veya ekranı “çizebilecek” başka herhangi bir malzemenin kullanılmaması gerektiği anlamına gelir.

En iyi çözüm, mikrofiber bez ve özel bir temizleyici gibi panelin bakımı için özel ürünler elde etmektir .

Bu ürünler ekranınız için ne kadar “nazik” ise, onu temizlerken yaptığınız hareketler de öyle olmalıdır. Bu nedenle, bezi hafifçe “geçirmelisiniz”, çünkü kuvvet uygularsanız sonuç yine “yanmış” pikseller olabilir.

4. Adım: Kabloyu da temizlemeyi unutmayın

Son adım, güç kablosunu suyla hafifçe nemlendirilmiş bir bezle temizlemektir, çünkü bu aynı zamanda bir toz “mıknatısı” dır. Önce kuru olduğundan emin olduktan sonra tekrar prize takabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Yeni Başlıklar