Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaHaberlerGiysi etiketlerindeki semboller ne anlama geliyor?

Giysi etiketlerindeki semboller ne anlama geliyor?

Beyaz tişört çamaşır makinesine girdi ve yeni bir renkle çıktı. Favori sweatshirt yıkandıktan sonra “toplandı” ve iki beden küçüldü. Ütüyle tamamen mahvolan gömleğinden bahsetmiyorum bile. Aşağı yukarı hepimizin bir noktada hüsrana uğrayarak yaşadığı rahatsız edici kazalar.

Giysilerin yıkanması ve bakımı , talimatları ve bazı akıllı ipuçlarını uyguladığımız sürece güvenli bir konudur . Bu talimatlar, kabul edelim ki, çoğu zaman gözden kaçırdığımız semboller olarak giysi etiketlerine yazılmıştır. Benzer hoş olmayan sürprizlerden kaçınmak için giysi etiketlerindeki ana sembollerin ne anlama geldiğini görelim .

Temel bilgilerle başlayalım. Giysi etiketlerinde aşağıdaki sembollerden bazılarını veya tümünü göreceğimizden eminiz. Lavabo (yıkama), kare (kurutma), üçgen (ağartma) ve ütü (ütü). Ek öğeler (çizgiler, sayılar, noktalar, vb.), her bir prosedürün tam olarak nasıl gerçekleştirilmesi gerektiğini gösterir .

Yıkama

Doğru sıcaklık ve yıkama programını seçmek, kıyafetlerimizi doğru yıkamak ve olası hasarları önlemek için temel bir koşuldur. Yıkama sembollerinin ne anlama geldiğini görelim. Lavabo sembolü, giysinin çamaşır makinesinde yıkanabileceğini gösterir . Çizgili lavabo, giysinin hafif sıkma ayarında yıkanabileceği anlamına gelir . İki çizgi, giysinin hassas programında yıkanması gerektiğini , lavabo ise elde yıkamanın mümkün olduğunu gösterir. “X” giysinin yıkanabilir olmadığını gösterir.

Giysi etiketlerindeki yıkama sembolü anlamı
Giysi etiketlerindeki yıkama sembolü anlamı nedir

Şimdiki sıcaklıklara gelince, genellikle havza sembolü sıcaklığı Santigrat derece cinsinden gösterir . Bununla birlikte, uygun sıcaklığın noktalarla gösterilmesi olasılığı vardır . Havzanın içinde gördüğümüz uç sayısına bağlı olarak, ilgili sıcaklığı seçmeliyiz.

Giysi etiketlerindeki yıkama sembolü
Giysi etiketlerindeki yıkama sembolünün anlamı

Kurutma

Giysilerimizi güzel ve fit tutmak için doğru kurutma çok önemlidir . Giysileri kurutmak için kullanılan sembolleri anlamak, giysilerinizin ömrünü uzatmanıza yardımcı olacaktır. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, karenin kendisi kurumayı gösterir . Karenin içinde bir daire varsa, bu, sıkma ve kurutucu kullanımına izin verildiği anlamına gelir . Bir nokta hassas programda kurutmayı , iki nokta normal kurutmayı ve üç nokta yüksek sıcaklık ayarında kurutmayı gösterir .

Giysi etiketlerindeki kurutma sembolü
Giysi etiketlerindeki kurutma sembolü anlamı semboller ne anlama geliyor?

Ütüleme

Giysilerin ütülenmesi kumaşa göre yapılmalıdır. Pamuklular ve ketenler ütülendikten sonra harika görünürken, hassas ve sentetik giysiler kolayca zarar görebilir. Etiketler ütülemeyi güvenli hale getirir ve ütüyü açmadan önce dikkate alınmalıdır .

Giysi etiketlerindeki ütü sembolü 1

Ütü sembolü, kumaşın ütülemeye uygun olduğunu gösterir . Buna göre, üzerinde “X” bulunan ütü, izin verilmediği anlamına gelirken, ütünün altındaki “X”, buharlı ütülemenin yasak olduğu anlamına gelir .

Giysi etiketlerindeki ütü sembolü

Yıkama sembollerinde olduğu gibi, noktalar ütünün yapılması gereken sıcaklığı temsil eder . Bir nokta, giysinin düşük sıcaklıkta (110 °C’nin üzerinde değil), iki nokta orta sıcaklıkta (150 °C’ye kadar) ütülenmesi gerektiğini, üç noktalı ütü ise yüksek sıcaklıkta (en fazla ) ütülenmesi gerektiğini gösterir. 200°C).

Ağartma

Giysilerinizi ağartmak istiyorsanız, etikete dikkatlice bakmalı ve ağartıcı sembolü olup olmadığına bakmalısınız. Etiket üzerindeki talimatlar, giysiyi uygun olmayan bir ağartıcıdan zarar görmekten koruyacaktır .

Üçgen sembolü, kumaşın herhangi bir ağartıcı ile ağartılmaya uygun olduğunu gösterir. “X”, önceki durumlarda olduğu gibi, ağartmanın yasak olduğunu gösterirken , üçgende “CL” harfleri yazıyorsa, bu, kumaşın klor ürünleri ile ağartılmaması gerektiği anlamına gelir . Klorlu ürünlerle ağartma için giysinin etiketine iki satırlı bir üçgen yazılmalıdır .

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Yeni Başlıklar