Pazartesi, Nisan 29, 2024
Ana SayfaSporRonaldinho ne kadar kazanıyor: Futboldan hapishaneye (işte kariyeri)

Ronaldinho ne kadar kazanıyor: Futboldan hapishaneye (işte kariyeri)

Ronaldinho olarak bilinen Ronaldo de Assis Moreira , futbol tarihinin en güçlü ve en ünlü futbolcularından biriydi. Kariyerinde hem kulüp takımlarında hem de milli takımda hemen hemen her şeyi kazandı. Kişisel bir bakış açısından bile, 2005’te Ballon d’Or’un fethinden memnuniyet eksik değildi.

Giderek daha fazla büyüyen dünya çapında bir ün, onu yıllarca dünyanın en yüksek ücretli futbolcusu olarak seçmesine neden oldu. Sadece o zamanki baş döndürücü maaşlar için değil (bugünle karşılaştırıldığında neredeyse komik, ed) aynı zamanda dünyanın en ünlü markalarından bazılarıyla ona milyonlarca ve milyonlarca dolar kazandıran sayısız sponsorluk sözleşmeleri için.

Futbol kariyeri sona erdiğinde, Ronaldinho için hapishane kapıları açıldı . Aslında, çeşitli yasal sorunlarla uğraşmak zorunda kaldı. Özgürlüğe döndüğünde mirası bu boş çıkıştan en ufak bir şekilde etkilenmedi, tam tersine yükselmeye devam etti. Bakalım Ronaldinho bugün ne kadar kazanıyor ve ne sayesinde.

Ronaldinho ne kadar kazanıyor: Futboldan hapishaneye (işte kariyeri)
Ronaldinho ne kadar kazanıyor: Futboldan hapishaneye (işte kariyeri)

Ronaldinho: Kariyer ve hapishane

1980 doğumlu Brezilyalı futbolcu, tarihin en güçlü oyuncularından biri olarak haklı olarak dünya futbolunun elitlerine girdi. Gremio ve PSG’de bir aradan sonra kariyeri Barcelona formasıyla patlama yaptı ve burada iki İspanya şampiyonluğu, iki Süper Kupa ve bir Şampiyonlar Ligi gibi birçok ulusal ve uluslararası şampiyonluk kazandı. Kişisel düzeyde, 2005’te Ballon d’Or’un fethi de var. Milli takımla 2002’de dünya şampiyonu ve 1999’da Güney Amerika şampiyonu oldu. Bu yıllar, Brezilya’nın oyuncularını sahaya çıkarabilen yıldız yıllarıydı. Ronaldo, Rivaldo, Cafu, Roberto Carlos ve genç Kakà’nın kalibresi.

Onu İtalya’da Milano’da da çalışırken görme şerefine nail olduk . Rossoneri onu 2008’de 22 milyon Euro’ya satın almıştı. Flamengo’da Brezilya’ya dönmeden önce orada üç yıl kaldı. 16 Ocak 2018’de futbola veda etti.

2020’de Ronaldinho, Paraguay’da iki kez tutuklandı . İlk kez sahte pasaportla Brezilya’ya sınırı geçtiler. İkinci kez kardeşi Roberto ile birlikte kara para aklamaktan suçlu bulundu.

Brezilyalı örnek, kefaletle ayrılmadan önce bir hapishanede gözaltı ile ev hapsi arasında 171 gün hapiste tutuldu. Bununla birlikte, mahkum olarak geçirdiği günler, aksine, artan varlıklarını etkilemedi.

Ronaldinho ne kadar kazanıyor?

Ronaldinho ne kadar kazanıyor: Futboldan hapishaneye (işte kariyeri)
Ronaldinho ne kadar kazanıyor: Futboldan hapishaneye (işte kariyeri)

Ronaldinho, gelmiş geçmiş en yüksek ücretli futbolculardan biriydi. 2007’de Barcelona formasıyla kariyerinin en önemli anlarındayken, civardaki en yüksek ücretli futbolcuydu. 8,5 milyon euro maaş aldı. Messi’nin 40 kazandığı, ancak o zamanlar çılgın olarak kabul edilen günümüze geri getirildiğinde sizi güldürecek bir rakam.

Ancak Brezilyalı, Nike, Pepsi, Gatorade, Sony ile yılda 15 milyon avroya varan sponsorluklar sayesinde iki kat daha fazla kazandı.

Ayakkabılarını kapattıktan sonra Ronaldinho, bugün 68 milyon takipçisi olan Instagram profilini de iyi bir şekilde kullanabildi. İki yıl önce Instagram’da en çok kazanan sporcular özel sıralamasında gönderi başına 283 bin dolar ile ikinci sıradaydı ve bir yılda toplam 5,39 milyon dolar oldu.

Hapisten çıktıktan sonra, yürütülen çeşitli projeler sayesinde Ronaldinho’nun varlıkları arttı. Fransız El Pais gazetesi , son dönemde elde edilen tüm kazanımların altını çizdi.

Hapishaneden tahliye edildiğinden 2021’in sonuna kadar 790.000 avro gibi bir şey kazandı. Nasıl? Öncelikle Atletico Mineiro stadyumundaki eserlerin tanıtımına özen göstererek . Yaşadığı ve fahri vatandaş olduğu Belo Horizonte’de Brezilyalı bir grubun müzik klibine de katılan bir müzik stüdyosu açtı. Söylemeye gerek yok, onun varlığı video görüntülerinin sıçramasına neden oldu.

Adının yanı sıra “Vino de Campeones” adlı bir şarabın eklendiği R-One adlı bir organik cin markası da doğdu . Daha sonra Buser seyahat uygulaması için bir reklam kampanyasında yer almak üzere seçildi. Brezilyalı daha sonra imajını bir bahis şirketi olan Betcris’e ödünç verdi. Eski on numara aynı zamanda EA Sports tarafından hemen satın alınan R10 adında bir espor takımı kurdu. Yakında kariyerinin izini sürecek filmlerde de gösterime girecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Yeni Başlıklar