Pazartesi, Nisan 29, 2024
Ana SayfaEkonomiAltın Fiyatlarıİslam Memiş'ten altın yorumu: Yeni tarih verdi, piyasalar kafayı yedi

İslam Memiş’ten altın yorumu: Yeni tarih verdi, piyasalar kafayı yedi

İslam Memiş, hem döviz kurları, hem emtialar hem de kripto para birimleri açısından oldukça karışık bir dönem olduğunu söyledi. İslam Memiş, “Piyasalar da çılgın, ne yaptığını bilmiyor, yatırımcılar ne yapacağını bilmiyor” diyen İslam Memiş, asıl sorunun Merkez Bankalarının çıkmazı olduğunun altını çizdi. TCMB’nin faiz kararını Perşembe günü açıklayacağını kaydeden Memiş, şunları kaydetti:

“Bir iki ay öncesine kadar Merkez Bankası kapalı bir kutuydu. Öngörü yoktu. Şimdi resim net, gerçekler net. Merkez Bankası ve hükümet, politikaları doğrultusunda faiz oranlarını tek haneye indirme kararı aldı. Merkez Bankası faiz indirimine devam edecek. Faiz oranlarının 100 baz puan indirilmesini bekliyorum.”

DOLAR DÜŞECEK AMA…

Doların bir ödeme aracı olduğunu vurgulayan İslam Memiş, şunları kaydetti:

Dolar yıl sonuna kadar 20-21 liraya ulaşabilir. Ama ne kazanıyor? Buna karşı euro ve sterlin’in daha fazla değer kaybettiğini göz önünde bulundurmak gerekir. Orta ve kısa vadede ataklarını sürdürebilir ama uzun vadede borsa, altın ve gümüşün getirisi daha yüksek olabilir.”

Sosyal medyadaki manipülasyonlara karşı vatandaşları doların 9 liraya hatta 6 liraya kadar düşeceği konusunda uyaran Memiş, “Bu iddialar piyasa koşullarına aykırı. Dolar düzelebilir ve 20-21 liradan 17-18 liraya düşebilir. 10 lira değil, bununla ilgili başka hikayelere ihtiyacımız var” dedi.

PİYASLAR RESETLEME DÖNEMİNDE

“Rakamlara değil, ceplerimize bakalım” diyen Memis, enflasyonun şu anda tüm dünyanın belası olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Enflasyonun düşmesi fiyatların düşeceği anlamına gelmez. Bakalım paramızı enflasyondan nasıl koruyacağız. Dünyada enflasyondaki genel artış rastgele değil, sistematik ve kontrollü bir durumdur. Tüm merkez bankaları yeni dijital para birimlerine geçecek, finansal piyasalar sıfırlanacak. İnsanları yoksullaştırmanın ve sisteme bağımlı hale getirmenin en kolay yolu enflasyondur.

ŞUBAT VE MART AYLARINA DİKKAT

Şubat ve Mart aylarında kredi musluklarının açılacağını belirten Memiş, bankaların konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi vermediğini hatırlattı. Bankaların Merkez Bankası’nın kontrolünde olduğuna işaret eden Memiş, “Kredi tutarları düşük ama vermiyorlar. İpoteklerde bir azalma olacak, ancak yansımayacak. İhtiyacın olanı al,” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Yeni Başlıklar